Kapturki ozdabiające szyjkę butelki są tym, co przesądza o pierwszym wrażeniu każdego konsumenta, który przygląda się danej butelce, zanim przejdzie do fazy degustacji. Często tez decydują o tym, czy dany konsument w ogóle zechce się przyjrzeć konkretnej butelce i ją kupi.

Żyjemy w czasach, w których klienci z każdym dniem są coraz bardziej zainteresowani opakowaniem. W związku z tym kapturki są kluczowym elementem do pozycjonowania danego produktu. Wybierając materiał, z którego wyprodukowany jest kapturek, projektując jego wygląd i kładąc nacisk na jakość jego wykonania zapewniamy perfekcyjne wykończenie dla konkretnej butelki. Proponujemy Państwu kapturki w czterech różnych kategoriach:

Kapturki termokurczliwe

Dzięki aplikacji pod wpływem wysokiej temperatury kapturki te maja niezwykła zdolność przystosowania się do różnych typów butelek. Kapturki termokurczliwe łączą w sobie wiele zalet takich, jak: odporność na działanie czasu, wysoka wytrzymałość, dobre właściwości izolacyjne i niska cena.

Kapturki z polilaminatu

Kapturki te są kompozycją aluminium i polietylenu. Dzięki nieograniczonym możliwościom zastosowania kolorów, odcieni oraz bogatego wzornictwa i różnym możliwościom wykończenia kapturki z polilaminatu są tymi, które dodają indywidualności twoim produktom.

Kapturki aluminiowe

To jednoczęściowe kapturki produkowane przy użyciu takich samych technik, jak tych stosowanych podczas produkcji kapturków cynowych. Kapturki aluminiowe są produktem klasy premium i dostarczają wytwornego wykończenia danej butelki. Jednocześnie są biodegradowalne i przyjazne dla środowiska.

Kapturki cynowe

Kapturki cynowe to najszlachetniejsza z propozycji ozdobienia i zamknięcia butelki. Charakteryzuje je jedność, czystość, właściwa waga i grubość. Dostosowują się do każdego typu butelki. Na kapturkach cynowych nie widać śladów łączenia. Kapturki te charakteryzuje perfekcyjna jakość i głębia kolorów. Kapturek cynowy jest delikatnym, szczerym i lojalnym odbiciem pracy wykonywanej przez każdego producenta alkoholu, tj. cierpliwości, procesu produkcji, tradycji, jakości…